Izjava o dostopnosti

Javno podjetje Komunala, d.o.o. Mozirje se zavezuje, da bo omogočal dostopnost spletišča www.komunala-mozirje.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18, 95/21 – ZInfV-A, 189/21 – ZDU-1M in 18/23 – ZDU-1O) vsem uporabnikom.
Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče www.komunala-mozirje.si.

STOPNJA SKLADNOSTI
Uporabo spletišča želimo približati najširšemu krogu uporabnikov, zato ga nenehno oblikujemo, posodabljamo in prilagajamo tako, da je dostopen za uporabnike z različnimi oblikami invalidnosti in oviranosti.
Spletišče www.komunala-mozirje.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

NEDOSTOPNA VSEBINA
Dostopnost spletne strani nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub vsemu nekatere objavljene vsebine, zaradi nesorazmernega bremena, ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  • Nekateri elementi (slike, dokumenti v različnih formatih) nimajo vpisanega alternativnega besedila. Vpisovanje alternativnega besedila za nazaj bi predstavljalo nesorazmerno breme. Novejši elementi imajo vpisano alternativno besedilo.
  • Nekateri skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa, so dostopni, vendar težje berljivi. Zato vam omogočamo, da se lahko s temi dokumenti seznanite na drug način (lahko nam pišete po pošti ali preko e-pošte, kontaktni podatki so navedeni v nadaljevanju).
  • Nekateri dokumenti niso dostopni. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki ga organ ocenjuje s kadrovskim in finančnim bremenom, ki bi ga optimizirane zahtevalo.

PRIPRAVA IZJAVE O DOSTOPNOSTI
Ta izjava je bila pripravljena 20. 4. 2023.
Izjava je bila nazadnje pregledana 20. 4. 2023.

POVRATNE IN KONTAKTNE INFORMACIJE
Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču www.komunala-mozirje.si kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.
Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki, nam lahko pišete na info@komunala-mozirje.si ali nas pokličete na 03-83-93-650.
Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

INŠPEKCIJSKI POSTOPEK
V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo:

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
T: 01 555 58 48
E: gp.irsid@gov.si